Identification:

20 cm. Red head, red throat, black bill, black legs, brown back, red eyes.

Habitat:

Woodlands, gardens.

Behaviour:

Often in urban areas where fruit trees occur. Usually occur in pairs, often in groups.

Diet:

Feeds mainly on fruit, berries and insects.

Breeding:

Nests in a hole, usually excavated in the dead trunk or branch of a tree. Parasitised by Lesser honeyguide.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here